PhD student Tamara Florijn is een van de Faces of Science

Hoe ziet het leven van een jonge wetenschapper eruit? Tamara Florijn (CWI/Universiteit Utrecht) is uitverkozen tot 'Face of Science': ze zal haar leven als PhD student door middel van blogs en videos met de buitenwereld delen.

Publicatiedatum
20 maart 2024

Onlangs benoemde de KNAW twaalf nieuwe Faces of Science. Zij worden toegevoegd aan een uitgebreid netwerk van promovendi die de wetenschap promoten door middel van blogs, vlogs en presentaties. Eén van hen is Tamara Florijn, een promovendus bij de Intelligent and Autonomous Systems groep van CWI, en bij de Universiteit van Utrecht. Zij probeert computers te leren om te onderhandelen.

Dat is nog niet zo gemakkelijk. Mensen weten intuïtief hoe ze een compromis moeten sluiten, maar computers kunnen dat niet aanvoelen. Zij moeten de beste strategische beslissingen nemen op basis van wiskunde en algoritmen. Tamara gebruikt computersimulaties en wiskundig bewijs om de beste strategieën te vinden voor onderhandelingen tussen meerdere partijen.

Ze kijkt er naar uit om het komende jaar haar verhalen te vertellen. "Het zal een uitdaging zijn om mijn onderzoek te visualiseren, per slot van rekening werk ik met wiskunde en computers, niet met planten of dieren. Maar ik zal zeker proberen de wetenschap erachter een gezicht te geven", zegt ze.

Eind april zal Faces of Science Tamara introduceren aan de hand van een korte film. Als je haar wil volgen en haar bijdragen wil lezen, ga dan naar deze website.

Tamara Florijn wordt gefilmd door een filmploeg van Faces of Science
Filmopnamen bij CWI voor Faces of Science.