Spin-off Bedrijven

Succesvolle spin-off bedrijven

Het CWI heeft sinds zijn oprichting in 1946 een dubbele missie gevolgd. Ons baanbrekend onderzoek op het gebied van wiskunde en informatica wordt voortgezet, maar tegelijkertijd willen we onze ontdekkingen ter beschikking stellen van de samenleving. Een van onze meest effectieve vensters naar de markt is een groeiend arsenaal van succesvolle spin-off bedrijven.

Veel van onze belangrijke onderzoeksprojecten zijn uitgegroeid tot krachtige onafhankelijke handelsondernemingen - sommige met wereldwijde impact. Onze relaties met deze visionaire ondernemingen nemen verschillende vormen aan. Hoewel wij in het begin vaak een financieel belang hebben, groeien sommige bedrijven uit tot belangrijke partners bij belangrijke fusies en buy-outs. Andere koesteren bewust voortdurende onderzoeksbanden met ons als een van hun belangrijkste troeven. Een aantal werkt onafhankelijk en werkt graag op verschillende manieren met ons samen naarmate ze groeien.

CWI incubator

In 2000 richtte het CWI CWI Incubator BV op om hightech spin-off bedrijven te genereren. CWI Inc. is opgericht als een bedrijf met als doel een ideale omgeving te bieden voor onderzoekers om hun capaciteiten te meten in het bedrijfsleven met een minimum aan vroegtijdig risico, en het ontstaan van succesvolle te versnellen. De rol van CWI Inc. is een vruchtbare voedingsbodem zijn, waar nieuwe idee├źn kunnen worden voorbereid op succes in snel oprukkende, maar hevig concurrerende hightechmarkten.

Meer details over de start- en einddata van individuele spin-off bedrijven zijn te vinden op de detailpagina van de spin-off bedrijven.

spinoffs