Vijftien jaar .nl

Op 25 april 2001 was het 15 jaar geleden dat .NL als eerste landendomein ter wereld werd geregistreerd. Dat gebeurde door het CWI, in de persoon van Piet Beertema, die in die tijd een centrale rol vervulde binnen EUnet, de voorloper van het Europese Internet. Het eerste domein dat Piet onder .NL registreerde was CWI.NL, waardoor ook dat domein nu zijn derde lustrum viert. Piet heeft het beheer van het .NL domein 10 jaar onder zijn hoede gehad, tot de oprichting van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) op 31 januari 1996.

Publicatiedatum
25 april 2001

Op 25 april 2001 was het 15 jaar geleden dat .NL als eerste landendomein ter wereld werd geregistreerd. Dat gebeurde door het CWI, in de persoon van Piet Beertema, die in die tijd een centrale rol vervulde binnen EUnet, de voorloper van het Europese Internet.

Het eerste domein dat Piet onder .NL registreerde was CWI.NL, waardoor ook dat domein nu zijn derde lustrum viert. Piet heeft het beheer van het .NL domein 10 jaar onder zijn hoede gehad, tot de oprichting van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) op 31 januari 1996. Als bestuurslid van SIDN is hij nu nog steeds nauw betrokken bij `punt-en-el'.

Meer informatie: http://www.15jaar.nl/ en Piet Beertema's homepage.