Podcast: Waarom hunkeren bedrijven zo naar quantumsoftware?

CWI- en QuSoft-onderzoeker Harry Buhrman sprak in de AG Connect & CWI-podcastserie Superscience over de nieuwe mogelijkheden die quantumsoftware voor maatschappij en bedrijfsleven gaat bieden.

Publicatiedatum
7 december 2021

In de podcastserie Superscience sprak CWI-en QuSoft-onderzoeker Harry Buhrman over de quantumsoftware die op de toekomstige quantumcomputer kan draaien. Ook al bestaat er nu nog geen commercieel verkrijgbare quantumcomputer die praktische problemen kan oplossen, toch heeft het bedrijfsleven al volop interesse getoond in de nieuwe mogelijkheden van de quantumcomputer.

“De grote industrie kan het zich niet permitteren om te wachten totdat de quantumcomputer helemaal uitontwikkeld is”, zegt Buhrman in de podcast. De verwachting is dat quantumsoftware onder andere de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en materialen kan versnellen en ook sommige logistieke rekenproblemen veel sneller kan oplossen dan een klassieke computer.

De podcastserie Superscience wordt gepresenteerd door Thijs Doorenbosch van AG Connect en wordt gemaakt in samenwerking met het CWI.