Photosynthetic finalist in de prestigieuze Hello Tomorrow Global Challenge

CWI spin-off Photosynthetic is uit meer dan 4000 internationale deelnemers geselecteerd als finalist van de Hello Tomorrow Global Challenge. De pionier op het gebied van micro-3D-printing technologie is een van de weinige Nederlandse vertegenwoordigers ooit die dit stadium in de competitie heeft bereikt.

Publicatiedatum
23 januari 2024

Het innovatieve academische Photosynthetic, een spin-off van het Centrum Wiskunde & Informatica, wordt ondersteund door het Demonstrator Lab van de Vrije Universiteit Amsterdam en is gespecialiseerd in geavanceerde micro-3D-printtechnologie. De baanbrekende technologie van Photosynthetic combineert de snelheid van stereolithografie (SLA, de eerste 3D-printtechnologie die in de jaren 80 het licht zag) met de hoge resolutie van twee-foton-lithografie (een 3D-printtechniek voor microscopisch kleine structuren). Met deze combinatie wil Photosynthetic een revolutie teweegbrengen op het gebied van micro-printing. Deze technologie heeft met name baanbrekende toepassingen in de markten voor micronaalden en microfluïdica, waar het bedrijf al vooruitgang boekt. Dit kan grote veranderingen teweegbrengen in bijvoorbeeld de medische en biomedische industrie en vele andere industrieën.

Impact op samenleving

"We zijn blij en vereerd dat we als finalist zijn erkend in zo'n prestigieuze wereldwijde competitie", zegt Alexander Kostenko, CEO van Photosynthetic. "Deze prestatie is een bewijs van het harde werk en de toewijding van ons team en het weerspiegelt ons streven om innovatieve oplossingen op de markt te brengen die een echte impact kunnen hebben op de samenleving."

Over Hello Tomorrow

Hello Tomorrow is een wereldwijde organisatie die wetenschappelijke en technologische innovatie stimuleert door startups op het gebied van diepgaande technologie te ondersteunen. De jaarlijkse Hello Tomorrow Global Challenge is een gerenommeerde wedstrijd die 's werelds meest veelbelovende deep-tech projecten samenbrengt en hen zichtbaarheid, financiering en netwerkmogelijkheden biedt. De Challenge staat bekend om zijn rigoureuze selectieproces, waarbij startups met het potentieel om de samenleving positief te beïnvloeden en wereldwijde uitdagingen aan te pakken, worden geselecteerd.

3D printing on microscale
Pictures: Photosynthetic