Managementteam CWI bezoekt Universiteit Twente

Op 31 augustus bezocht CWI's managementteam de Faculteit EEMCS van de Universiteit Twente, als deel van een serie bezoeken aan bètafaculteiten. Mede op basis van deze bezoeken zal het MT van CWI de strategische koers van CWI aanscherpen.

Publicatiedatum
1 september 2021

Op 31 augustus bracht het managementteam van CWI een bezoek aan de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EEMCS) van de Universiteit Twente.

Nadat EEMCS-decaan Joost Kok de bezoekers van het CWI welkom had geheten, presenteerde CWI-directeur Ton de Kok de voorgenomen strategische koers van het CWI. Het managementteam van het CWI discussieerde vervolgens over de landelijke rol van het CWI met een grote groep wetenschappers van de faculteit. Het werd als een zeer constructief debat ervaren. De UT-onderzoekers deden veel suggesties over samenwerking in onderzoek en onderwijs en over de vormgeving van een landelijke community van wiskundigen en informatici.

Het bezoek aan de Universiteit Twente maakt deel uit van een serie bezoeken van het CWI aan universiteiten met een bètafaculteit. Mede op basis van deze bezoeken zal het MT van CWI de strategische koers van CWI aanscherpen.

Dit jaar viert de Universiteit Twente haar 60e verjaardag. Het CWI viert 75 jaar baanbrekend onderzoek.