CWI Fellow Paul Klint ontvangt Computable Lifetime Achievement Award

De redactie van ICT-website en -magazine Computable heeft deze week CWI Fellow Paul Klint de Lifetime Achievement Award toegekend.

Publicatiedatum
1 november 2023

De Computable Lifetime Achievement Award, die vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt, wordt gegeven aan ondernemers, uitvinders en wetenschappers.

Computable schrijft: “Paul Klint is van oorsprong software-engineer en introduceerde in 1973 als eerste Unix in Europa. Hij is research fellow bij het Centrum voor Wiskunde & Informatica (CWI) en emeritus hoogleraar software engineering bij de Universiteit van Amsterdam. Zo heeft hij circa 150 masterstudenten begeleid, leverde hij 42 promovendi, waarvan tien inmiddels hoogleraar zijn.

Ook was Klint oprichter en eerste voorzitter van de European Association for Programming Languages and Systems (EAPLS), initiator van diverse internationale samenwerkingsverbanden, en mede-oprichter van vijf bedrijven, waaronder de Software Improvement Group (waar hij inmiddels niet meer bij betrokken is). Op dit moment zet Klint zich in voor twee startups: Swat.engineering (ontwikkelen van domein-specifieke talen, analyse en transformatie van software) en SolidSands (validatie van C-compilers). Vanaf de oprichting acht jaar geleden is hij lid van de Toezichtsraad van het Bureau ICT-toetsing (BIT), dat inmiddels is omgedoopt tot Adviescollege ICT-toetsing (AcICT). Daarnaast heeft hij nationaal en internationaal vele bedrijven en overheden geadviseerd. Voor al zijn goede werk werd Klint in 2013 al onderscheiden als Officier in de orde van Oranje Nassau”.

Vorig jaar won ondernemer Ad Nederlof de Lifetime Achievement Award van Computable.

Bron: Sander Hulsman voor Computable - Jury doorslaggevend in uitslag Computable Awards 2023 | Computable.nl. Foto: Computable.

Winnaars van de Computable Awards in 2023. Foto: Computable.
Winnaars van de Computable Awards in 2023. Foto: Computable.