Rob van der Mei en Sandjai Bhulai geïnterviewd door Radio 1

Rob van der Mei (CWI en VU) en Sandjai Bhulai (VU) werden in het live radioprogramma 'Spraakmakers' geïnterviewd op NPO Radio 1, als winnaars van de Huibregtsen Award 2021.

Publication date: 15-10-2021

Hoogleraar Toegepaste Wiskunde Rob van der Mei (CWI en Vrije Universiteit) en VU-hoogleraar Business Analytics Sandjai Bhulai werden op 14 oktober geïnterviewd in het live radioprogramma 'Spraakmakers' op NPO Radio 1. Zij waren uitgenodigd omdat ze onlangs de Huibregtsen Award 2021 hadden gewonnen voor hun onderzoeksproject 'Wiskunde voor een veiliger en gezonder Nederland'.

In het interview legden Van der Mei en Bhulai uit hoe wiskunde kan helpen bij het verbeteren van aanrijtijden van ambulances en wachttijden in de zorg, snelle nieuwsidentificatie op social media en onder meer bij zelfmoordpreventie. De jury van de Huibregtsen Award had als een van hun succesfactoren de directe feedback genoemd die de onderzoekers aan het veld vragen. Rob van der Mei legt daarover in het interview uit: “Toen we bijvoorbeeld begonnen met het ambulanceproject, adviseerde ons systeem veel ambulanceverplaatsingen om steeds een optimale opstelling te hebben, wat niet handig was voor het personeel dat op de ambulances rijdt. Toen we dat wisten, ontwierpen we een soort rem op het aantal verplaatsingen. Dit soort feedback helpt ons dus om het systeem continu te verbeteren".

In het radioprogramma Spraakmakers werden Van der Mei en Bhulai geïnterviewd door presentatrice Ghislaine Plag, samen met oud-minister Jet Bussemaker, die voorzitter is van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS).

Het interview is te beluisteren op de webpagina van Spraakmakers (14 oktober 2021, 11.00-11.30 uur).

Rob van der Mei live at Spraakmakers on Radio 1

Screenshot van Rob van der Mei, live bij radioprogramma Spraakmakers, via de webcam van Radio NPO 1.

 

Meer informatie

 

Rob van der Mei, Sandjai Bhulai and former minister Jet Bussemaker in radio show Spraakmakers on Radio 1

Screenshot van het radioprogramma Spraakmakers op Radio 1. Van links naar rechts: presentatrice Ghislaine Plag, oud-minister Jet Bussemaker, Rob van der Mei en Sandjai Bhulai.