Jurriaan Rot ontvangt prijs voor Beste IPA-proefschrift 2015

Onderzoeksschool IPA heeft aan Jurriaan Rot de prijs toegekend voor Beste IPA-proefschrift 2015.

Publication date: 29-06-2016

Onderzoeksschool IPA heeft aan Jurriaan Rot de prijs toegekend voor Beste IPA-proefschrift 2015. Rots proefschrift behandelt coinductie, een relatief nieuwe wiskunde techniek die het mogelijk maakt om circulaire - ofwel oneindige - datastructuren te beschrijven en daarover eigenschappen te bewijzen.

Vanaf het begin van zijn promotieonderzoek heeft Rot de techniek van coinductie verbeterd, waardoor fundamentele kennis voor meer recent werk beschikbaar kwam. Op basis van zijn publicaties is één van de tot nu toe snelste algoritmen ontwikkeld voor het vaststellen van gelijkheid van toestand in niet-deterministische systemen.

IPA is het Instituut voor Programmatuurkunde en Algoritmiek, erkend door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Jurriaan Rot voerde zijn onderzoek uit bij het LIACS van de Universiteit Leiden, in samenwerking met het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam. Hij werd begeleid door Marcello Bonsangue (LIACS), Frank de Boer (CWI/LIACS) en Jan Rutten (CWI/RU). Afgelopen jaar werkte Rot aan de Ecole Normale Supérieure de Lyon en hij start met een tenure track positie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Bron: Universiteit Leiden

Zie ook het Engelstalige nieuwsitem 'Cum laude for PhD student Jurriaan Rot' (October 2015)

Informatie op de IPA-website: Jurriaan Rot receives the award for the best IPA dissertation of 2015 for his thesis Enhanced Coinduction, which studies fundamental enhancements to the coinduction proof and definition technique.