W3C-presentaties WebRTC en HTML5/Webapps online

Op 2 april hield Dominique Hazaël-Massieux (W3C) twee inspirerende lezingen in Amsterdam over WebRTC en HTML5/Webapps, waarbij het middagprogramma werd gehouden op het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), waar het W3C Benelux Office wordt gehost.

Publication date: 20-04-2015

Op 2 april hield Dominique Hazaël-Massieux (W3C) twee inspirerende lezingen in Amsterdam over WebRTC en HTML5/Webapps, waarbij het middagprogramma werd gehouden op het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), waar het W3C Benelux Office wordt gehost. De presentaties kunnen worden bekeken via de links hierna in de lopende tekst (de eerste twee in pdf-formaat).

Het middagprogramma begon met een welkom namens W3C Benelux en ISOC.nl, die de bijeenkomst organiseerden op het Centrum Wiskunde & Informatica (mede-sponsor), door Annette Kik van W3C Benelux. Daarna hield Rutger Teunissen, CEO van 24sessions, een inleiding over het gebruik van WebRTC in de innovatieve toepassingen van zijn bedrijf. Dominique gaf eerst in het eerste deel van het middagprogramma een overzicht van WebRTC en in het tweede deel behandelde hij een 'deep dive' in de WebRTC-technieken. Er was een levendige discussie. Bij het avondprogramma heette Alexander Blom van ISOC.nl de bezoekers welkom namens ISOC en W3C Benelux in de Waag (co-sponsor) in Amsterdam. Daarna gaf Dominique zijn workshop over HTML5 Apps.

Hieronder een kleine foto-impressie van het middagdeel. 

Dominique Hazael-Massieux

Hoofdspreker Dominique Hazaël-Massieux in discussie met het publiek.

Rutger Teunissen in het publiek

Spreker Rutger Teunissen in het publiek. 

Deel van het publiek tijdens de WebRTC masterclass

Deel van het publiek tijdens de WebRTC masterclass. 

 

W3C- en ISOC-sprekers tijdens de WebRTC masterclass op 2 april 2015

Sprekers, webpioniers en organisatie van de WebRTC-workshop op het CWI: Dominique Hazaël-Massieux (W3C), Rutger Teunissen (24sessions), Annette Kik (W3C Benelux en CWI), Ivan Herman (W3C Digital Publishing Activity Lead) en zittend Steven Pemberton (CWI, voorzitter W3C XForms WG en jarenlang voorzitter van de HTML WG) en Michiel Leenaars (ISOC.nl).

Foto's: CWI