Oproep tot nominaties Van Wijngaarden Award 2016

Het Centrum Wiskunde & Informatica kent iedere vijf jaar de Van Wijngaarden Award toe aan een wiskundige en een informaticus van bijzondere betekenis. Van hen is tenminste één een vrouw. In 2016 – het honderdste geboortejaar van Van Wijngaarden – gebeurt dit opnieuw.

Publication date: 09-11-2015

Het Centrum Wiskunde & Informatica kent iedere vijf jaar de Van Wijngaarden Award toe aan een wiskundige en een informaticus van bijzondere betekenis. Van hen is tenminste één een vrouw. In 2016 – het honderdste geboortejaar van Van Wijngaarden – gebeurt dit opnieuw. Het CWI nodigt u uit nominaties in te dienen.

De prijs is genoemd naar Adriaan van Wijngaarden (1916–1987), informaticapionier en voormalig directeur van het Mathematisch Centrum, het tegenwoordige CWI. Eerdere prijswinnaars waren Persi Diaconis (Stanford University) en Nancy Lynch (MIT) in 2006 en John Butcher (Nieuw-Zeeland) en Éva Tardos (Hongarije) in 2011.

De jury bestaat uit Wan Fokkink, Mathisca de Gunst, Jan Karel Lenstra (voorzitter), Jan van Neerven en Eelco Visser. Uw nominatie met een korte toelichting is voor 31 december 2015 welkom bij jurysecretaris Jurgen Vinju (Jurgen.Vinju@cwi.nl).

 

Aad van Wijngaarden Aad van Wijngaarden achter zijn bureau op het MC. Foto: CWI.

 

Bovenste foto: De Van Wijngaardenprijs bestaat uit een bronzen sculptuur van Hanneke van den Bergh. Bron: CWI.