Han La Poutré benoemd tot hoogleraar TU Delft

Publication date: 01-10-2013

Per 1 september 2013 is Han La Poutré van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam benoemd tot hoogleraar Intelligent Energy Systems bij de Faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Delft. Het betreft een aanstelling in deeltijd voor één dag per week.

La Poutré zal zich richten op onderzoek naar toekomstige energienetwerken, de smart grids. Dit onderzoek hangt nauw samen met de ontwikkeling van slimme, decentrale ICT systemen die kunnen beslissen over capaciteitsvragen en anticiperen op voorspellingen. Hiernaast blijft La Poutré vier dagen per week verbonden aan het CWI, waar hij als informaticus leiding geeft aan de onderzoeksgroep Intelligent Systems die zich richt op onderzoek naar adaptieve besluitvorming in multi-actor en onzekere omgevingen. Hij is tevens lid van het Management Team van het CWI.

La Poutré neemt ook deel in verscheidene internationale organisaties waaronder de Scientific Directory van Schloss Dagstuhl - the Leibniz Center for Informatics - en de Smart Energy Systems action van EIT ICT Labs.