CWI sluit aan bij onderzoeksnetwerk LIAMA

Publication date: 13-12-2013

LIAMA

Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is lid geworden van het onderzoeksnetwerk LIAMA. Het Sino-European Laboratory in Computer Science, Automation and Applied Mathematics (LIAMA) is een onderzoekslab bestaand uit Europese en Chinese onderzoeksinstituten op het gebied van wiskunde en informatica. LIAMA houdt zich bezig met onderzoek, trainingen en uitwisselingen uit op deze gebieden. Het CWI treedt toe als kernlid van het netwerk.

Het CWI zal binnen LIAMA aan twee projecten deelnemen. Ronald Cramer, leider van de Cryptologie-groep op het CWI, neemt deel aan het CRYPT-project dat gericht is op het bestuderen van secret-key en public-key cryptoanalyse. Frank de Boer en Farhad Arbab van de Formal Methods-groep op het CWI sluiten aan bij het TEMPO project, dat de ontwikkeling van veilige en betrouwbare embedded systems onderzoekt.

Jos Baeten, algemeen directeur CWI: ‘Het lidmaatsschap van LIAMA geeft onze onderzoekers de mogelijkheid om hun internationale samenwerkingen in Azië uit te breiden, en met collega-toponderzoekers op Chinese universiteiten te werken. Ik denk dat ons lidmaatschap voor beide partijen voordeel oplevert, is en ik kijk uit naar onze toekomstige projecten.’

LIAMA is opgericht in 1997 door het Franse Inria en de Chinese Academie van Wetenschappen (CAS). In 2008 werd het lab opengesteld voor andere Europese onderzoeksinstituten. Eveneens in 2008 werd LIAMA een nationaal centrum voor internationaal onderzoek van het Chinese Ministerie van Wetenschap en Technologie. Het netwerk bestaat momenteel uit 11 Chinese en 9 Europese instituten.

 

Meer informatie:
LIAMA website