CWI-onderzoek genomineerd voor Huibregtsenprijs

De onderzoeksgroep Scientific Computing van CWI-wiskundige Kees Oosterlee is genomineerd voor de Huibregtsenprijs 2013.

Publication date: 27-06-2013

De onderzoeksgroep Scientific Computing van CWI-wiskundige Kees Oosterlee is genomineerd voor de Huibregtsenprijs 2013. De Huibregtsenprijs is bestemd voor het beste wetenschappelijke onderzoek in Nederland dat opvallend vernieuwend is en dat uitzicht biedt op een waardevol maatschappelijk effect. Op de Avond van Wetenschap & Maatschappij, maandag 7 oktober 2013 in de Ridderzaal in Den Haag, wordt bekendgemaakt wie de Huibregtsenprijs wint. Minister Jet Bussemaker van OCW reikt de prijs – een cheque ter waarde van € 25.000 en een bronzen sculptuur – uit.

De jury koos zeven genomineerden uit. Over het onderzoek van de Scientific Computing groep op het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam zei de jury: “De groep ontwikkelt nieuwe, universele rekenalgoritmen op basis van geavanceerde modellen van de werkelijkheid. (…) Het honderd keer sneller 3D-afbeeldingen kunnen samenstellen uit medische scans is een zeer spectaculaire verbetering. Ook de afbeelding van een nanodeeltje in 3D met behulp van geavanceerde beeldreconstructiealgoritmen is vernieuwend en bijzonder knap.”

De jury bestaat uit Hans Clevers (KNAW, voorzitter), Dorret Boomsma (VU), Dirk van Delft (Boerhaave Museum), Vincent Icke (UL), Paul Schnabel (v/h SCP), Aart van der Want (v/h Teleac) en Roderick Hageman (Verstegen & Stigter culturele projecten). Andere genomineerden zijn Jan Blommaert (Universiteit Tilburg), Jenny Dankelman (TUD), Ron Fouchier (Erasmus MC), Albert Polman (AMOLF), Alan Rowan (RUN) en Peter Sterk (NKI-AVL).

 

Meer informatie
http://www.cwi.nl/research-groups/Scientific-Computing