Eickhoff en de Vries winnen Microsoft Bing Most Innovative Award

Publication date: 23-02-2011

Carsten Eickhoff (TU Delft) en Arjen de Vries (CWI en TU Delft) hebben op 9 februari 2011 de Microsoft Bing Most Innovative Award gewonnen. Ze kregen de prijs op de CSDM 2011-workshop in Hong Kong naar aanleiding van hun artikel “How Crowdsourcable is Your Task?”. Dit artikel gaat in op maatregelen die genomen kunnen worden om een crowdsource-taak beter bestand te maken tegen fraudeurs.

Crowdsourcing is een relatief nieuw begrip. Kort gezegd houdt het in dat een taak die onuitvoerbaar is voor een computer uitbesteed wordt aan menselijke vrijwilligers, soms tegen een zeer kleine vergoeding, bijvoorbeeld beoordelen of een website geschikt is voor kinderen. Op deze manier kunnen in korte tijd grote gegevensbanken worden gemaakt, die nuttig zijn in allerlei soorten onderzoek. De methode is gevoelig voor mensen die alleen op de vergoeding uit zijn en willekeurig antwoorden geven. Dit gebeurt dan ook herhaaldelijk en het maakt het lastig om gegevens verkregen door middel van crowdsourcing goed te interpreteren. Eickhoff en de Vries hebben maatregelen voorgesteld die dit soort praktijken kunnen helpen uitbannen.

De Microsoft Bing Most Innovative Award wordt toegekend aan het meest verfrissende en vernieuwende artikel over crowdsourcing. Selectiecriteria zijn creativiteit, originaliteit en potentiele impact van het artikel.

 

Meer informatie over de CSDM 2011-workshop:

http://ir.ischool.utexas.edu/csdm2011/index.html