Best Presentation Award voor Spinque

Tijdens de Third Workshop on Exploiting Semantic Annotations for Information Retrieval (ESAIR 2010) hebben Arjen de Vries, Wouter Alink en Roberto Cornacchia van Spinque en het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam de eerste prijs gewonnen voor hun 'Search b

Publication date: 29-11-2010

Tijdens de Third Workshop on Exploiting Semantic Annotations for Information Retrieval (ESAIR 2010) hebben Arjen de Vries, Wouter Alink en Roberto Cornacchia van Spinque en het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam de eerste prijs gewonnen voor hun 'Search by Strategy' presentatie.

De ESAIR workshop werd op 30 oktober in Toronto gehouden. Het onderwerp van de workshop was semantische annotaties (linguïstische annotaties, gebruikersannotaties en overige gerelateerde informatie die aan tekst en andere objecten wordt toegevoegd). Uit zeventien presentaties werd die van Spinque door het publiek als beste gekozen. Dit laat de waardering van de wetenschappelijke gemeenschap zien voor hun unieke kijk op zoektechnologie.

Spinque is een spin-off bedrijf van het CWI. Het is opgericht door een drietal wetenschappers uit de Interactive Information Access onderzoeksgroep van het CWI. Spinque ontwikkelt zoektechnologie voor informatiespecialisten en combineert hierbij de sterke punten van databases en information retrieval.

Het oprichten van spin-off bedrijven als Spinque is voor het CWI een belangrijk instrument bij technologie- en kennistransfer naar de maatschappij. Spinque ontwikkelt zoektechnologie verder op het gebied van schaalbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit. De bedrijfsactiviteiten van Spinque zullen op hun beurt nieuwe fundamentele vragen oproepen, waar het CWI zich weer over kan buigen.

Meer informatie:

http://www.sics.se/jussi/esair2010/esair.html

http://spinque.com/

http://www.cwi.nl/research-groups/Interactive-Information-Access

Foto: SICS