Neelie Kroes prijst iNEM4U project

Neelie Kroes, eurocommissaris voor de Digitale Agenda, prees onlangs het iNEM4U (Interactive Networked Experiences in Multimedia for You ) project in een videoboodschap tijdens de slotbijeenkomst van het onderzoeksproject.

Publication date: 08-07-2010

Neelie Kroes, eurocommissaris voor de Digitale Agenda, prees onlangs het iNEM4U (Interactive Networked Experiences in Multimedia for You ) project in een videoboodschap tijdens de slotbijeenkomst van het onderzoeksproject. De onderzoeksgroep Distributie en Interactieve Systemen van het Centrum Wiskunde & informatica (CWI) heeft actief deelgenomen aan het project.

Neelie Kroes: “Dankzij iNEM4U, een consortium van technologische kenniscentra, is er een interactief platform waar mensen foto’s en video’s tijdens live evenementen uit kunnen wisselen met vrienden die de uitzending op hun computer of tv bekijken.”

Het doel van het project was het ontwikkelen van een intelligent en open service platform. Met dit platform kunnen groepen mensen, zoals familie en vrienden, verschillende media typen (beeld, video, audio) en andere diensten op een makkelijke en geïntegreerde manier delen. In de applicatie worden verschillende netwerken  zoals internet, IPTV  en mobiele netwerken met elkaar gecombineerd.

De CWI-onderzoeksgroep voerde de regie over de synchronisatie, één van de onderzoekspilaren uit het project. Het delen van ervaringen vereist een consistente weergave van multimedia stromingen door het netwerk. Vooral bij het ontwerp van de architectuur leverde het CWI een primaire bijdrage aan de kruislingse synchronisatie van algoritmen. Tijdens het project werden gesynchroniseerde algoritmen geïmplementeerd in Philips NetTV, HP’s Media Server en prototypen uit de onderzoeksgemeenschap, het FOKUS’ Open IPTV Ecosysteem. Het onderzoeksproject is een voorbeeld dat goed laat zien hoe fundamenteel onderzoek wordt ingezet voor de samenleving.

Projectleider Novay werkte in het iNEM4U onderzoeksproject verder samen met industrie- en onderzoekspartners Philips, NEC, HP, Logica, Telenor en IRT Fraunhofer Fokus. Het project is mede gefinancierd door de Europese Commissie.

Meer informatie over iNEM4U, de blog post van Neelie Kroes en haar videoboodschap zijn te vinden op:
http://www.inem4u.eu/
http://blogs.ec.europa.eu/neelie-kroes/video-message-on-inem4u/
http://www.logica.nl/we-are-logica/media-centre/videos/inem4u---neelie-kroes/