ACM CHI Lifetime Service Award voor Steven Pemberton

Aan Steven Pemberton (CWI en W3C) is de prestigieuze internationale ACM CHI Lifetime Service Award toegekend.

Publication date: 27-01-2009

Aan Steven Pemberton (CWI en W3C) is de prestigieuze internationale ACM CHI Lifetime Service Award toegekend.

Steven krijgt deze prijs voor zijn grote bijdrage aan de groei van SIGCHI − de ‘ACM Special Interest Group on Computer-Human Interaction’. Hij heeft zich vele jaren ingezet voor deze groep. Criteria voor het verkrijgen van de prijs zijn: jarenlange inzet voor SIGCHI en diens activiteiten en invloed op de wetenschappelijke gemeenschap. Onderdeel van de prijs is een reis naar Boston om de prijs in april in ontvangst te nemen.

Steven Pemberton is onderzoeker in het CWI-onderzoekscluster Information Systems. Daarnaast leidt hij de HTML en FORMS activiteiten bij het World Wide Web Consortium (W3C). Hij heeft een lange geschiedenis op het gebied van SIGCHI. Hij was hoofdredacteur van het SIGCHI Bulletin van 1993 tot en met 1999 en hoofdredacteur van ACM/interactions van 1998 tot 2004. Hij was zeer actief betrokken bij de organisatie van diverse SIGCHI-conferenties, onder andere als conferentievoorzitter van CHI 97. Daarnaast was hij een decennium lang lid van het SIGCHI Executive Committee. Hij was mede-oprichter van SIGCHI.NL en de Amsterdam New Media Association.

Over SIGCHI
SIGCHI is een special interest group van ACM, opgericht in 1982 om het vakgebied mens-machine-interactie op te zetten. Binnen deze discipline is SIGCHI de belangrijkste organisatie ter wereld. Het organiseert de jaarlijkse CHI conferentie ( ca. 2500 deelnemers) en produceert verschillende toonaangevende tijdschriften. Het heeft ongeveer vijftig regionale afdelingen verspreid over de hele wereld.

Meer informatie: