Hommage aan overleden toponderzoekster Spärck Jones op SIGIR 2007

Experts in zoeken en vinden bijeen in Amsterdam Dit jaar doet ACM SIGIR - de belangrijkste internationale wetenschappelijke conferentie over information retrieval - Amsterdam aan. Van 23 juli tot en met 27 juli 2007 komt toptalent uit dit onderzoeksgebied bijeen om informatie uit te wisselen over de fundamentele inzichten achter de snelle ontwikkelingen in de wereld van zoekmachines, blogs, communities, social tagging en multimedia.

Publication date: 16-07-2007

Experts in zoeken en vinden bijeen in Amsterdam

Dit jaar doet ACM SIGIR - de belangrijkste internationale wetenschappelijke conferentie over information retrieval - Amsterdam aan. Van 23 juli tot en met 27 juli 2007 komt toptalent uit dit onderzoeksgebied bijeen om informatie uit te wisselen over de fundamentele inzichten achter de snelle ontwikkelingen in de wereld van zoekmachines, blogs, communities, social tagging en multimedia.

Sprekers van wereldwijd vermaarde instellingen zoals MIT, University of Cambridge en Carnegie Mellon University zijn vertegenwoordigd. Een bijzondere lezing komt van prof. Karen Spärck Jones, die afgelopen april overleed. Vlak voor haar dood maakte zij een video naar aanleiding van de aan haar toegekende ACM Athena Award. Spärck Jones wordt geroemd om haar fundamentele bijdragen aan onder meer document retrieval en computationele linguïstiek. De proceedings van de conferentie zijn aan haar opgedragen.

Op de slotdag van de conferentie wordt voor het eerst het 'Industry Event' georganiseerd. Succesvolle bedrijven als SAP, Elsevier en IBM geven hun visie op mobile search, enterprise search en e-commerce. Wereldspelers Google, Yahoo! en Microsoft, maar ook het Chinese Baidu, spreken over recente ontwikkelingen in web search.

SIGIR 2007 vindt plaats in hotel Krasnapolsky en wordt bijgewoond door tal van wetenschappers, gebruikers en vertegenwoordigers die gespecialiseerd zijn in zoektechnologie. Het 'Industry Event' wordt gehouden in Het Paviljoen. De organisatie van SIGIR 2007 is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van onderzoekers van het Centrum voor Wiskunde en Informatica, TNO, Thaesis, Universiteit Twente en Universiteit van Amsterdam.

- Meer informatie: Association for Computing Machinery's Special Interest Group on Information Retrieval, www.sigir2007.org