PDE@CWI: nieuw samenwerkingsverband op CWI

Met ingang van 1 september 2002 zijn vier wiskundige top-onderzoekers - Arjen Doelman (UvA), Hans van Duijn (TUE), Joost Hulshof (VU) en Bert Peletier (UL) - voor een dag in de week gedetacheerd op het CWI. Het CWI wil hiermee samenwerking stimuleren op het gebied van niet-lineaire differentiaalvergelijkingen en toegepaste wiskunde. Het initiatief is daarmee in lijn met het landelijke rapport Nieuwe Dimensies, Ruimer Bereik (OOW en NWO, 2002) dat pleit voor een concentratie van wiskundig onderzoek in Nederland.

Publication date: 03-09-2002

Met ingang van 1 september 2002 zijn vier wiskundige top-onderzoekers - Arjen Doelman (UvA), Hans van Duijn (TUE), Joost Hulshof (VU) en Bert Peletier (UL) - voor een dag in de week gedetacheerd op het CWI. Het CWI wil hiermee samenwerking stimuleren op het gebied van niet-lineaire differentiaalvergelijkingen en toegepaste wiskunde. Het initiatief is daarmee in lijn met het landelijke rapport Nieuwe Dimensies, Ruimer Bereik (OOW en NWO, 2002) dat pleit voor een concentratie van wiskundig onderzoek in Nederland. Op het CWI staat onderzoek in partiële differentiaalvergelijkingen al jarenlang centraal vanwege het grote belang voor het modelleren van veel technische en natuurwetenschappenlijke verschijnselen.

Op woensdagmiddag 2 oktober 2002 werd een kick-off meeting gehouden voor PDE@CWI om de start van deze samenwerking te vieren. Voor meer informatie, zie de PDE@CWI uitnodiging.