Eredoctoraten voor Schrijver en Klop

Twee onderzoekers van het CWI zullen een eredoctoraat ontvangen voor hun werk: Lex Schrijver en Jan Willem Klop. Lex Schrijver ontvangt op 15 juni 2002 een eredoctoraat aan de University of Waterloo in Canada. De aankondiging vermeldt: "Schrijver's reputation was largely achieved with his book, Theory of Linear and Integer Programming, described as 'the most outstanding piece of scholarly work in the field of mathematical programming'".

Publication date: 01-06-2002

Twee onderzoekers van het CWI zullen een eredoctoraat ontvangen voor hun werk: Lex Schrijver en Jan Willem Klop. Lex Schrijver ontvangt op 15 juni 2002 een eredoctoraat aan de University of Waterloo in Canada. De aankondiging vermeldt: "Schrijver's reputation was largely achieved with his book, Theory of Linear and Integer Programming, described as 'the most outstanding piece of scholarly work in the field of mathematical programming'". Lex Schrijver is leider van CWI's onderzoekscluster 'Probability, Networks and Algorithms' en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Hij ontving eerder de Fulkerson Prize van de American Mathematical Society (1982) en de Lanchester Prize van de Operations Research Society of America (1987). Sinds 1995 is hij lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Jan Willem Klop krijgt op 11 juli 2002 een eredoctoraat van de Engelse University of East Anglia. Jan Willem Klop is onderzoeker op het CWI en de Katholieke Universiteit Nijmegen, en hoogleraar in de Toegepaste Logica aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte samen met Jan Bergstra en Jos Baeten aan de ontwikkeling van procesalgebra (ACP, Algebra of Communicating Processes). Tegenwoordig werkt Jan Willem Klop op het gebied van termherschrijfsystemen (term rewriting systems). Over dit onderwerp is nu een omvangrijk boek voltooid, samen met een team van co-auteurs van UvA, CWI, UU, KUN en de University of East Anglia.

Op vrijdag 28 juni zullen beide laureaten tijdens een 'CWI Scientific Meeting' tussen16.00 en 17.00 uur iets over hun onderzoek vertellen, waarna een receptie wordt gehouden.