SMIL 2.0 nieuwe W3C Recommendation

Met ingang van 7 augustus 2001 is SMIL 2.0 een officiele W3C Recommendation. SMIL is de taal waarmee audio, video, tekst en beeld in multimedia-presentaties gechoreografeerd worden. Een voorbeeld van een SMIL Player is RealPlayer, die door veel mensen gebruikt wordt. Onderzoekers van het CWI hebben veel bijgedragen aan SMIL 2.0 en diens voorlopers. Op 5 september 2001 wordt een SMIL masterclass georganiseerd in Den Haag. CWI-onderzoeker Lloyd Rutledge zal daar spreken, evenals Dick Bulterman van Oratrix, spin-off bedrijf van het CWI.

Publicatiedatum
8 augustus 2001

Met ingang van 7 augustus 2001 is SMIL 2.0 een officiele W3C Recommendation. SMIL is de taal waarmee audio, video, tekst en beeld in multimedia-presentaties gechoreografeerd worden. Een voorbeeld van een SMIL Player is RealPlayer, die door veel mensen gebruikt wordt. Onderzoekers van het CWI hebben veel bijgedragen aan SMIL 2.0 en diens voorlopers.

Op 5 september 2001 wordt een SMIL masterclass georganiseerd in Den Haag. CWI-onderzoeker Lloyd Rutledge zal daar spreken, evenals Dick Bulterman van Oratrix, spin-off bedrijf van het CWI. De masterclass gaat ook over GRiNS, een technologie waarmee SMIL afgespeeld en geredigeerd wordt. De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met ISOC.nl en het W3C Kantoor Nederland, dat gerund wordt door het CWI.

Voor meer informatie over de SMIL 2.0 Recommendation, zie het W3C SMIL 2.0 persbericht en CWI's testimonial.
Voor meer informatie over SMIL 2.0 zelf, zie www.w3.org/TR/smil20/.
Informatie over CWI's onderzoekgroep `Multimedia and Human-Computer Interaction': www.cwi.nl/ins2.
Voor informatie over de W3C NL/ISOC.nl masterclass in Den Haag, zie www.isoc.nl of www.w3c.nl.
U kunt ook contact opnemen met de CWI- en W3C NL voorlichter, Annette Kik, e-mail Annette.Kik@cwi.nl, telefoon (020) 592 4248.