Nieuwe naam voor Stichting Mathematisch Centrum

Op 1 augustus 2001 heeft de Stichting Mathematisch Centrum (SMC) te Amsterdam haar naam gewijzigd in Stichting Centrum voor Wiskunde en Informatica. Het Mathematisch Centrum (MC) werd opgericht in 1946, door zes hoogleraren wiskunde die Nederland wilden helpen opbouwen na de Tweede Wereldoorlog.

Publication date: 01-08-2001

Op 1 augustus 2001 heeft de Stichting Mathematisch Centrum (SMC) te Amsterdam haar naam gewijzigd in Stichting Centrum voor Wiskunde en Informatica. Het Mathematisch Centrum (MC) werd opgericht in 1946, door zes hoogleraren wiskunde die Nederland wilden helpen opbouwen na de Tweede Wereldoorlog. Gedurende zijn bestaan heeft het instituut van het MC een grote naam opgebouwd in Nederland en de wereld, onder meer door zijn fundamenteel en toegepast onderzoek in de wiskunde en informatica, de bouw van een van de eerste Nederlandse computers, bijdragen aan programmeertalen zoals ALGOL60-68 en het opzetten van de eerste niet-militaire Europese internetsite.

Vanaf 1983 werd het vakgebied informatica opgenomen in de naam van het instituut, dat toen Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) ging heten. De formele naam van de Stichting was echter nog steeds SMC. Nu is besloten te kiezen voor een eenduidige naam. Het CWI blijft zich natuurlijk bewust van zijn wortels in het Mathematisch Centrum, en het grensverleggend werk dat zijn werknemers in het vakgebied hebben bewerkstelligd.

Voor meer informatie: voorlichter Annette Kik, e-mail Annette.Kik@cwi.nl .
Voor algemene informatie over het CWI: zie www.cwi.nl/cwi/about/.
Meer informatie over de geschiedenis van CWI/SMC: zie de informatie voor het Rijksarchief uit 1999 (intranet access only): http://www.cwi.nl/intranet/org/FAD/rijksarch.html.