Grootste internationale Web-conferentie trekt ruim 1500 specialisten naar Amsterdam

De negende World Wide Web conferentie (WWW9) vindt plaats in de Amsterdamse

Publication date: 02-05-2000

De negende World Wide Web conferentie (WWW9) vindt plaats in de Amsterdamse RAI van 15 t/m 19 mei 2000. Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) treedt op als gastheer van ruim 1500 Web-specialisten van over de hele wereld.
 
In de voordrachten, panels en workshops komt de betekenis van het Web voor de maatschappij, de industrie en de cultuur aan de orde. Met name worden de nieuwste ontwikkelingen belicht rond: elektronische veiligheid en privacy, wetgeving zoals eigendomsrecht, e-business, mobiliteit (WAP), Web-TV, toegankelijkheid voor visueel gehandicapten, graphics en multimedia, het virtuele museum, uitgeverij en standaarden.
De Nederlandse inbreng is relatief groot, met onder andere vijf commissie-voorzitters: Ivan Herman (CWI), Dick Bulterman (Oratrix), Frans Heeman (Elsevier), Jaap Bloem (Internet Society Nederland) en Michael Dreisch (UPC) op een totaal van dertien commissies.
 
De jaarlijkse WWW-conferenties zijn een initiatief van het World Wide Web Consortium W3C, dat is opgericht met het doel het potentieel van het Web zo goed mogelijk te ontwikkelen. W3C is een internationaal industrieel consortium , geleid door MIT (VS), INRIA (Frankrijk) en Keio University (Japan). Bijna vierhonderd bedrijven en instellingen zijn lid van W3C. Leiders uit de industrie, academische wereld en overheid zullen tijdens WWW9 de laatste ontwikkelingen in de Web-technologie presenteren en de uitdagingen van de 21e eeuw bespreken. In Europa gevestigde high-tech bedrijven zullen zich in de RAI presenteren. Onder de prominente aanwezigen is Tim Berners-Lee, uitvinder van het Web en directeur van W3C.
 
Nadere informatie over het programma is te vinden op de WWW9 website: http://www9.org