Bezoek Eurocommissaris Busquin

Op 7 december 2000 bezocht Eurocommissaris Busquin het CWI, samen met onder andere Europarlementariers mevrouw Plooij en mevrouw Corbey. Busquin sprak met Gerard van Oortmerssen (directeur CWI) over Europees onderzoek en ERCIM. Daarnaast kreeg de delegatie een demonstratie over visualisatie te zien en een voordracht over quantum computing, die erg in de smaak viel. Busquin bezocht ook supercomputer TERAS bij SARA, die in november door Z.K.H.

Publication date: 08-12-2000

Op 7 december 2000 bezocht Eurocommissaris Busquin het CWI, samen met onder andere Europarlementariers mevrouw Plooij en mevrouw Corbey. Busquin sprak met Gerard van Oortmerssen (directeur CWI) over Europees onderzoek en ERCIM. Daarnaast kreeg de delegatie een demonstratie over visualisatie te zien en een voordracht over quantum computing, die erg in de smaak viel. Busquin bezocht ook supercomputer TERAS bij SARA, die in november door Z.K.H. Prins Willem-Alexander in het CWI-gebouw in gebruik werd genomen.

Meer over quantum computing kunt u vinden op de QIP 2001 pagina, over de Fourth Workshop on Quantum Information Processing, die van 9-12 januari georganiseerd wordt door het CWI: http://homepages.cwi.nl/~qip/ .

Naast het bezoek van Busquin is het CWI, bij monde van het W3C Kantoor Nederland (http://www.w3c.nl/), in gesprek met de Nederlands overheid, over toegankelijkheid van internet voor gehandicapten. In het voorjaar zal hieraan landelijke bekendheid worden gegeven.

Meer informatie: voorlichting CWI