CWI gastheer van grootste Web-bijeenkomst in 2000

9e World Wide Web conferentie onderstreept belang voor maatschappij en industrie

Publication date: 15-11-1999

9e World Wide Web conferentie onderstreept belang voor maatschappij en industrie

De negende internationale World Wide Web conferentie (WWW9) vindt plaats in de Amsterdamse RAI van 15 t/m 19 mei 2000. Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) treedt op als gastheer van naar verwachting ruim duizend Web-specialisten van over de hele wereld. De conferentie zal twee nieuwe onderdelen bevatten: Web & Maatschappij, gericht op de invloed van het Web op het dagelijks leven (een hoofdvoordracht, door Egbert-Jan Sol (Ericsson), heeft als onderwerp “Making the Internet Mobile for Everybody”), en Web & Industrie, met presentaties van leidende bedrijven over hun real-world Web-initiatieven.

Leiders uit de industrie, academische wereld en overheid zullen de nieuwste ontwikkelingen in de Web-technologie presenteren en de uitdagingen van de 21e eeuw bespreken. In Europa gevestigde high-tech bedrijven zullen zich in de RAI presenteren. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: E-commerce, multimedia, ontwerp van websites, veiligheid en toegankelijkheid. Onder de prominente aanwezigen is Tim Berners-Lee, uitvinder van het Web en directeur van het World Wide Web Consortium, waarbij ruim driehonderd bedrijven uit de hele wereld zijn aangesloten.

Sponsor van de conferentie is het European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM), dat onlangs in Amsterdam zijn 10-jarig bestaan vierde. ERCIM verenigt leidende onderzoeksinstellingen uit veertien Europese landen, die samen ruim zevenduizend onderzoekers vertegenwoordigen. De serie WWW conferenties wordt geleid door het Amerikaanse bedrijf Foretec Seminars ten behoeve van het International World Wide Web Conference Committee, gevestigd in Genève.

Nadere informatie over het programma is te vinden op de WWW9 website: http://www9.org