Aard- en levenswetenschappen

This page in English: Earth and life sciences   Klassieke experimenten in geologisch en biologisch onderzoek maken steeds vaker plaats voor modellen en simulaties.

 

 

 

This page in English: Earth and life sciences

 

Klassieke experimenten in geologisch en biologisch onderzoek maken steeds vaker plaats voor modellen en simulaties. Deze methoden zijn cruciaal geworden in de celbiologie en bij onderzoek naar grootschalige ecologische systemen. Daarmee hebben wiskunde en informatica een plaats veroverd in de aard- en levenswetenschappen. In onderzoeksprojecten van het CWI wordt samenwerking tussen de verschillende vakdisciplines gestimuleerd, waardoor kennis breed inzetbaar is.


Uitdaging: tumorgroei eerder opsporen
De silicon cell is een ambitieus computermodel waarin de belangrijkste processen in een levende cel gesimuleerd kunnen worden. Het model kan er aan bijdragen dat we tumorgroei in een eerder stadium kunnen opsporen en effectief behandelen. De silicon-cel zal de farmacie helpen doelgericht nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen en celbiologie in te zetten voor de productie. Het CWI gaat zijn bijdrage aan dit onderzoek versterken.