Vadim Zaytsev Program Chair van Wikimedia Conferentie Nederland

Op 9 november vindt in Utrecht de Wikimedia Conferentie Nederland plaats. CWI-onderzoeker Vadim Zaytsev is de programmacoördinator (Program Chair) van de conferentie, die dit jaar zal gaan over Wikipedia en het onderwijs.

Publication date: 05-11-2012

Op 9 november vindt in Utrecht de Wikimedia Conferentie Nederland plaats. CWI-onderzoeker Vadim Zaytsev is de programmacoördinator (Program Chair) van de conferentie, die dit jaar zal gaan over Wikipedia en het onderwijs. Hoofdsprekers zijn Jimmy Wales - een van de oprichters van Wikipedia - en Lydia Pintscher, de community communications manager van Wikidata.

Uit het persbericht van Wikimedia Nederland: "Sprekers staan stil bij kansen en mogelijkheden voor Wikipedia op het gebied van onderwijs. Maar ook andere ontwikkelingen binnen de Wiki-wereld  komen aan de orde, zoals nieuwe technologie, kwaliteitsverbetering en het aantrekken van nieuwe Wikipedia bewerkers.

De Wikimedia Conferentie Nederland (www.wikimediaconferentie.nl) wordt georganiseerd voor en door mensen met belangstelling voor ontwikkelingen op het gebied van wiki-technologie en Wikimedia-projecten, zoals de online encyclopedie Wikipedia. De conferentie wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Dit jaar is het thema van de conferentie onderwijs: van Wiki-materialen in interactief onderwijs tot het schrijven van Wikipedia artikelen door wetenschappelijke stagiaires.

De organisatie is in handen van de Vereniging Wikimedia Nederland. In veel landen zijn er nationale verenigingen die Wikipedia ondersteunen en ook andere activiteiten op het gebied van vrije kennis ontwikkelen. Op internationaal niveau is er de Wikimedia Foundation, gevestigd in San Francisco. In Nederland is dat de Vereniging Wikimedia Nederland.

Jimmy Wales (1966) startte in 2001 de vrije internet encyclopedie Wikipedia, die inmiddels wereldwijd tot de meest bezochte websites behoort. Wales is internetondernemer en als bestuurslid nog steeds bij de door hem opgerichte Wikimedia Foundation betrokken. Zoals ook in eerdere jaren is er aan het slot van de conferentie de prijsuitreiking van de jaarlijkse fotowedstrijd Wiki Loves Monuments, onlangs door het Guinness Book of Records erkend als de grootste fotowedstrijd ter wereld."

Wikimedia Conferentie Nederland 'Wikipedia in het onderwijs', vrijdag 9 november 2012, 9:30 - 17:00 uur
Seats 2 Meet Meeting Plaza (Hoog Catherijne) te Utrecht.

Meer informatie: www.wikimediaconferentie.nl
Wikimedia Nederland: www.wikimedia.nl
Jimmy Wales:http://nl.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Wales
Wiki Loves Monuments: www.wikilovesmonuments.nl