Sprekers

Alexander Rinnooy Kan
Alexander Rinnooy Kan (1949) studeerde wiskunde in Leiden en econometrie in Amsterdam. In 1977 ging hij naar de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij in 1980 hoogleraar operationeel onderzoek werd, in 1983 directeur van het Econometrisch Instituut en in 1986 rector magnificus. Tussendoor was hij gasthoogleraar bij onder andere Berkeley en MIT. Na zijn voorzitterschap van VNO (vanaf 1991) en VNO-NCW (vanaf 1995) trad Rinnooy Kan in 1996 toe tot de raad van bestuur van bank/verzekeraar ING, een functie die hij tot juni 2006 bekleedde. Hij is sinds augustus 2006 kroonlid en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. Sinds juni 2012 is hij bovendien voorzitter van de Raad van Commissarisen van De Nederlandsche Bank.

Carlo van de Weijer
Carlo van de Weijer studeerde in 1990 aan de TU/e af als werktuigbouwkundig ingenieur. In dat jaar trad hij in dienst bij TNO Automotive in Delft waar hij verantwoordelijk was voor het opzetten van een onderzoeksprogramma 'elektrische en hybride aandrijving'. Na in 1997 gepromoveerd te zijn aan de Technische Universiteit in het Oostenrijkse Graz werd hij in 1998 bij TNO verantwoordelijk voor de Business Unit Power Trains. In 2001 stapte Van de Weijer over naar Siemens VDO om leiding te gaan geven aan de onderzoekseenheid voor navigatiesystemen in Eindhoven. In juni 2007 ging hij met deze onderzoekseenheid over naar TomTom, waar hij sindsdien werkzaam is.

 Carlo van de Weijer
 Jacob de Vlieg

Jacob de Vlieg
Jacob de Vlieg studeerde biofysica (cum laude) aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in de bioinformatica. Van 1990 tot 2001 bekleedde hij een aantal onderzoeks- en managementposities bij Unilever Research. Sinds 2000 is hij part-time professor van de Computational Drug Discovery (CDD) Group bij het UMC St Radboud Nijmegen. Van 2001 tot 2011 werkte hij in verschillende functies aan computationeel medicijnonderzoek bij Organon en later Schering-Plough (nu MSD). Sinds 2011 is hij CEO en wetenschappelijk directeur van het Netherlands eScience Center (NLeSC), dat multidisciplinair en data-intensive onderzoek versterkt en ondersteunt.

Peter Molengraaf
Peter Molengraaf is bestuursvoorzitter van netwerkbedrijf Alliander. Hij is tevens lid van de Raad van Commissarissen van DNV KEMA. Ook is hij bestuurslid van de WENb, de werkgeversvereniging voor Energie-, Kabel & Telecom- en Afval & Milieubedrijven. Hij was eerder werkzaam bij Nuon en Shell. Bij Nuon was hij onder meer directeur van de divisies Customer Care Center en Netwerk Services. Bij Shell vervulde hij diverse functies, waaronder operational excellence manager voor Europa en commercieel directeur in Nederland.


 

Michiel Buitelaar
Michiel Buitelaar is Chief Operations Officer (COO) van de unit Digital Media bij Sanoma Media Netherlands B.V.. Daarnaast is hij Chief Digital Officer bij Sanoma Media. Buitelaar bekleedde diverse directiefuncties in de mediasector. Hij was o.a. senior executive director bij Endemol en directeur consumentenmarkt van KPN. Als COO Digital Media is Buitelaar verantwoordelijk voor alle digitale media-activiteiten van Sanoma in Nederland.