CWI in Bedrijf 2012: Werk maken van innovatie

Geachte bezoekers,

Vanwege grote belangstelling is de inschrijving voor CWI in Bedrijf gesloten. U kunt de demonstraties op de matchmaking-markt ook bezichtigen tijdens onze Open Dag op zaterdag 6 oktober van 13.00 - 16.00 uur.

 

5 oktober 2012

Hoe moeten we onze energienetwerken inrichten als consumenten zonnepanelen en windmolens aanschaffen en zo ook producenten worden? Kunnen we medicijnonderzoek ook door computers laten uitvoeren? Hoe kunnen we de interactiviteit van internet combineren met televisiebeelden? En kunnen we voorspellen waar straks een ambulance nodig is, zodat deze sneller ter plaatse is?

Wiskunde en informatica worden steeds belangrijker in innovatieve toepassingen. Op vrijdagmiddag 5 oktober organiseert het CWI op het Science Park Amsterdam CWI in Bedrijf 2012, een inspirerend netwerkevenement voor de topsectoren Energie, Creatieve Industrie, Logistiek en Life Sciences waar bedrijfsleven en wetenschap elkaar ontmoeten. Hier zullen spreken:

  • Alexander Rinnooy Kan (o.a. voorzitter SER, voorzitter RvC De Nederlandsche Bank).
       'Haalt Nederland de top-5 kenniseconomieën in 2020?'
  • Carlo van de Weijer (VP Business Development Traffic Solutions TomTom)
       'Hoe verkeersdata het verkeersmanagement drastisch effectiever maakt'
  • Jacob de Vlieg (directeur Netherlands eScience Center)
       'Research en innovatie in het Big Data-tijdperk'
  • Peter Molengraaf (voorzitter Raad van Bestuur Alliander)
       'Wat betekent duurzame energie voor onze energienetwerken?'
  • Michiel Buitelaar (COO Sanoma Digital)
       'Nieuwe media en ICT'

Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) verricht grensverleggend onderzoek en ontwikkelt nieuwe kennis die voor uw bedrijf interessant kan zijn. Op CWI in Bedrijf kunt u toponderzoekers in de topsectoren Energie, Logistiek, Creatieve Industrie en Life Sciences ontmoeten en hen op de matchmaking-markt uw specifieke bedrijfsvraagstukken voorleggen.

Datum: vrijdag 5 oktober 2012
Tijd: 12.00 - 18.00
Locatie: CWI, Science Park 123, Amsterdam