BeNeLux Mathematisch Congres

Op 22 en 23 maart a.s. wordt in het gebouw van de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA, Science Park in Amsterdam-Oost het BeNeLux Mathematisch Congres gehouden, onder auspiciën van het Belgische, het Nederlandse en het Luxemburgse Wiskundige Genootschap. De organisatie is in handen van wiskundigen van de UvA, VU en het CWI.
  • BeNeLux Mathematisch Congres
  • 2016-03-22T08:45:00+01:00
  • 2016-03-23T16:30:00+01:00
  • Op 22 en 23 maart a.s. wordt in het gebouw van de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA, Science Park in Amsterdam-Oost het BeNeLux Mathematisch Congres gehouden, onder auspiciën van het Belgische, het Nederlandse en het Luxemburgse Wiskundige Genootschap. De organisatie is in handen van wiskundigen van de UvA, VU en het CWI.
  • When 22-03-2016 08:45 to 23-03-2016 16:30 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Where UvA, Science Park 904, 1098 XH Amsterdam
  • Web Visit external website
  • Add event to calendar iCal

Op 22 en 23 maart a.s. wordt in het gebouw van de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA, Science Park in Amsterdam-Oost het BeNeLux Mathematisch Congres gehouden, onder auspiciën van het Belgische, het Nederlandse en het Luxemburgse Wiskundige Genootschap. De organisatie is in handen van wiskundigen van de UvA, VU en het CWI. In dit congres is het 52e (jaarlijkse) Nederlands Mathematisch Congres ondergebracht.
Plenaire  lezingen worden verzorgd door James Maynard (Montreal, de zgn. Beegerlezing), Ellen Baake (Bielefeld) en Stefan Vaes (Leuven).
Marius Crainic zal de eerste “De Bruijn Prijs” lezing (semi-plenair) verzorgen voor de beste wetenschappelijke publicatie van een Nederlandse/in Nederland werkende wiskundige in de jaren 2011-2014. Na afloop van de lezing zal de laureaat een speciale penning ontvangen, ter nagedachtenis aan de in 2012 overleden eminente wiskundige N.G. de Bruijn uit Eindhoven.

Check onze website voor het volledige programma. Alle congresvoordrachten zullen gericht zijn op een breed wiskundig publiek. De publiekslezingen zijn gericht op een publiek dat niet wiskundig geschoold hoeft te zijn maar er wel affiniteit mee heeft.
Graag roepen wij allen die de wiskunde en haar toepassingen een warm hart toedragen op om aan het congres en de publiekslezingen deel te nemen!

Namens de organisatoren: Lenny Taelman, Sonja Cox, André Ran en Herman te Riele