Editie.NL reportage "Emoties, zo 2014"

RTL4 maakte voor Editie.NL de reportage "Emoties, zo 2014",  over de emotieherkennings-demo die binnen het COMMIT/ onderzoeksprogramma SWEET is onwikkeld. Voor het SWEET project heeft de Database Architectures groep van CWI de database technologie geleverd. Alle data die door de verschillende sensors wordt gegenereerd, wordt verzameld in de door CWI ontwikkelde MonetDB database.

Publication date
20 Dec 2013

RTL4 maakte voor Editie.NL de reportage "Emoties, zo 2014",  over de emotieherkennings-demo die binnen het COMMIT/ onderzoeksprogramma SWEET is onwikkeld. Voor het SWEET project heeft de Database Architectures groep van CWI de database-technologie geleverd. Alle data die door de verschillende sensors wordt gegenereerd, wordt verzameld in de door CWI ontwikkelde MonetDB database.

In MonetDB wordt alle informatie samengevoegd en de uitvoer doorgestuurd naar de visualisaties voor de eindgebruiker. Om dit mogelijk te maken is MonetDB door CWI-onderzoekers Martin Kersten en Arjen de Rijke uitgebreid met ondersteuning voor berichten in JSON formaat. JSON is een veelgebruikt formaat voor het uitwisselen van berichten, bijvoorbeeld in web-applicaties. Met deze uitbreiding is het eenvoudiger geworden om berichtenstromen aan elkaar koppelen en dat te combineren met krachtige mogelijkheden die de database biedt om gegevens te verwerken.

Kijk hier voor meer informatie en de uitzending: http://www.commit-nl.nl/news/commitsweet-bij-editienl

 

Van de COMMIT/ website:

RTL4 Editie.NL

Naar aanleiding van de succesvolle demonstratie op het ICT.OPEN event, heeft RTL4 voor Editie.NL onder de naam "Emoties, zo 2014", een reportage gemaakt over de emotieherkennings-demo die binnen COMMIT/'s synergie-programma SWEET onwikkeld is.

<address>
</address><address>Klik voor de video op de pagina vanRTL XL Gemist, https://www.rtlxl.nl/programma/editie-nl/921ae574-c638-4017-b5f9-42b0bc5c40c4</address><address> </address>

Lucas Noldus, founder en managing director van Noldus Information Technology legt het in deze rapportage het principe van het COMMIT/SWEET project uit en er wordt een livedemonstratie van de demo gegeven.

De tekstuele rapportage stond hier: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/ipad-hoe-voel-ik-me.

Ook dit is een COMMIT/project.