CWI en Acumex gaan samen online onderhandelingstechnologie ontwikkelen met behulp van AI

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), het nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica, en Acumex starten een onderzoekssamenwerking met als doel de ontwikkeling van autonome online AI onderhandelingstechnologie.

Publication date
2 Oct 2018

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), het nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica, en Acumex starten een onderzoekssamenwerking met als doel de ontwikkeling van autonome online AI onderhandelingstechnologie.

Acumex is een Deens high-tech MKB bedrijf die het eerste online handelsplatform voor complexe goederen (zoals farmaceutica) ontwikkeld heeft.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door CWI’s Intelligent and Autonomous Systems onderzoeksgroep onder leiding van Veni laureaat Tim Baarslag. Samen met een postdoc student zal Baarslag zich toeleggen op de ontwikkeling van fundamentele en toepassingsgerichte oplossingen voor agent onderhandelingen binnen Acumex’ nieuwe onderhandelingsplatform.

De reden voor de samenwerking: de wereld van handelaars verandert snel. Traditionele handel via beurzen, telefoon en email wordt in rap tempo vervangen door online handelsplatforms. Dit volledig gedigitaliseerde proces maakt het voor verkopers mogelijk om efficiënter vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Zo ontstaat de mogelijkheid om onderhandelings-AI in te zetten die verkopers kan ondersteunen bij hun onderhandelingen en in de toekomst zelfs zelfstandig deals namens hen kan sluiten.

Tim Baarslag: ”Ik ben ontzettend blij dat wij onze kennis en expertise van onderhandelings-AI kunnen inzetten om online handelstechnologie verder te ontwikkelen. Het geeft voldoening om aan een onderzoeksproject te werken waarmee we daadwerkelijk de beleving van de gebruikers van onderhandelingsplatforms kunnen beïnvloeden.” 

Acumex wil de nieuwste multi-agent technieken verwerken in hun online onderhandelingsplatform. Daarmee willen ze klanten ondersteunen in het voeren van efficiëntere en effectieve handel gebaseerd op organisationale, partner- en gebruikersvoorkeuren.

Flavio Gaier, mede oprichter en CTO bij Acumex: “Wij geloven dat toegepaste technologie mensen kan helpen om beter te presteren, waardoor processen efficiënter en gestroomlijnder verlopen, met als gevolg minder druk op middelen. Ons streven is om complexe technologie gebruiksvriendelijk te maken voor onze klanten. Daarom kijk ernaar uit om deze spannende missie te beginnen samen met Tim en het geweldige team bij CWI.”

 

Kick-off

De kick-off meeting van dit project vond plaats op het CWI op 12 december 2018. Foto, van links naar rechts: Marco Canali, Flavio Gaier, Tim Baarslag, Morten Raahauge en Niklas Hall. Bron: CWI.