DAGVOORZITTER

 

Boris Veldhuijzen van Zanten

Boris Veldhuijzen van Zanten is succesvol serial entrepreneur en mede oprichter van The Next Web. Boris studeerde aan de circusschool, hij studeerde cum laude af aan de kunstacademie in Enschede en aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij is oprichter van o.a. V3 redirect services (1997, verkocht aan Fortune City in 1999), HubHop (2001, verkocht aan KPN in 2003) en The Next Web (2006), wat bestaat uit The Next Web Conferences , The Next Web Blog en TNW Labs.

 

SPREKERS

 

Rik Bleeker

Rik Bleeker is General Manager External Relations, Communications, Networks van de Amsterdam Economic Board. De Board, die bestaat uit vooraanstaande CEO’s, wetenschappers en bestuurders, bepaalt de strategie voor de economische ontwikkeling van de regio Amsterdam. De Board stimuleert hiermee ondernemerschap en innovatie in de sterke clusters van de metropoolregio.

   

Taco Dibbits

Taco Dibbits is sinds 2008 directeur Collecties van het Rijksmuseum. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de VU en de University of Cambridge en begon in 2002 bij het Rijksmuseum als conservator 17e-eeuwse schilderkunst. Voordat hij bij het Rijksmuseum werkte, was hij directeur van de afdeling Oude Meesters bij Christie’s in Londen. Sinds zijn indiensttreding bij het Rijksmuseum heeft Dibbits een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de indeling van het nieuwe Rijksmuseum, het verwerven van nieuwe aanwinsten voor de collectie en het opzetten van het tentoonstellingsprogramma.

 
 

Michel Cosnard
Michel Cosnard (1952) is CEO van INRIA, het Franse nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica, de Franse evenknie van het CWI. Het instituut telt 3000 onderzoekers verdeeld over 8 locaties, met het hoofdkantoor in Sofia-Antipolis (Nice). INRIA en CWI delen sinds 2009 een onderzoeksgroep op het gebied van softwarekwaliteit. Cosnard heeft een PhD in de informatica en is een wereldwijd erkend expert op het gebied van algoritmiek.

John Koster

John Koster is directeur Software bij ASML. ASML is wereldwijd één van de grootste leveranciers van lithografiesystemen voor de halfgeleiderindustrie. Als directeur Software is Koster verantwoordelijk voor de geavanceerde software die deze machines voor het etsen van microchips aanstuurt. ASML investeert veel in onderzoek en ontwikkeling. Recent is bekend gemaakt dat ASML, samen met FOM-instutuut AMOLF en de UvA/VU, een Instituut voor Nanolithografie op het Science Park opricht.