De data-explosie

This page in English: The data explosion   De explosieve toename van digitale data stelt de samenleving en wetenschap voor nieuwe vragen.

 

 

 

This page in English: The data explosion

 

De explosieve toename van digitale data stelt de samenleving en wetenschap voor nieuwe vragen. Hoe halen we uit de stortvloed aan gegevens zinvolle en compacte informatie? Er is een grote behoefte aan modellen, methoden en technieken om de databerg te ontsluiten, te doorzoeken en te beheren. Het CWI gebuikt zijn expertise in data-management en learning om een sturende rol te spelen bij de ontwikkeling van technologie die de data-explosie het hoofd biedt.

 

Uitdaging: de digitale tijdmachine
Onze wereld, samenleving en cultuur laten zich in steeds ruimere mate digitaal vastleggen. Dit maakt een digitale tijdmachine mogelijk: een software-architectuur en instrastructuur waarin media, tijd en plaats samenvloeien in één digitale registratie van onze wereld. Daarmee kunnen onze kleinkinderen de wereld van nu herbeleven. De benodigde technologie heeft ook de potentie om het web zoals we dat kennen te herstructureren. Het CWI wil extra investeren in deze lijn van onderzoek.