Nieuws

Dutch Site News

Het CWI wordt .nl-registrar

Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is op 18 februari 2014 .nl-registrar geworden. Daarmee is de cirkel tussen SIDN en het CWI, de organisatie die bakermat is voor het .nl-domein, na 18 jaar weer rond.

Stieltjesprijs voor Jop Briët

Op 30 oktober is aan Jop Briët, onderzoeker aan het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam, de Stieltjesprijs 2011 toegekend, een prijs voor het beste proefschrift in de wiskunde.

Evaluatiecommissie: "CWI behoort tot wereldtop"

Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is wederom als 'excellent' beoordeeld door een internationale evaluatiecommissie. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maakte dit op 17 juli 2012 bekend. De evaluatiecommissie gaf het instituut de hoogst haalbare kwalificatie op basis van haar bezoek in mei 2011. NWO evalueert zijn instituten elke zes jaar. Deze evaluatie had betrekking op de periode 2005-2010.

Thema CWI Lectures 2012 ‘Understanding Software’

Donderdag 14 juni 2012 vinden de jaarlijkse CWI Lectures plaats met als thema ‘Understanding Software’. Softwaresystemen bestaan uit tientallen tot honderden miljoenen regels code. Programmeren en onderhoud worden hierdoor steeds kostbaarder en complexer.

Document Actions