Nieuws

Dutch Site News

CWI en Inria tekenen samenwerkingsovereenkomst

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en Frans onderzoeksinstituut Inria hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend tijdens het feestelijke 70 jarig jubileum van het CWI te Amsterdam. Inria heeft CWI benaderd om samen een Inria International Lab (IIL) op te zetten.

CWI lanceert spin-off Stokhos Emergency Mathematics

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) maakt de oprichting bekend van spin-offbedrijf Stokhos Emergency Mathematics. Stokhos levert sofwareoplossingen voor het proactief herplaatsen van noodhulpdiensten op basis van toekomstverwachtingen. Het bedrijf komt voort uit wetenschappelijk onderzoek van de Stochastics-groep van het CWI en in samenwerking met de Technische Universiteit Delft. Vandaag, 14 september, lanceert Stokhos zijn eerste commerciële product voor de ambulanceregio Flevoland.

Brandweer beter in positie met wiskundig model

Hoe kan de brandweer zich nog beter positioneren in de regio? Als meerdere kazernes bijvoorbeeld bezig zijn met een brand, waar moeten de voertuigen van de overige kazernes dan heen voor een optimale dekking? Om antwoord te geven op deze – en vele andere – vragen heeft de brandweer de handen ineengeslagen met het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam en de Technische Universiteit Delft.

Document Actions