Nieuws

Dutch Site News

CWI lanceert spin-off Stokhos Emergency Mathematics

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) maakt de oprichting bekend van spin-offbedrijf Stokhos Emergency Mathematics. Stokhos levert sofwareoplossingen voor het proactief herplaatsen van noodhulpdiensten op basis van toekomstverwachtingen. Het bedrijf komt voort uit wetenschappelijk onderzoek van de Stochastics-groep van het CWI en in samenwerking met de Technische Universiteit Delft. Vandaag, 14 september, lanceert Stokhos zijn eerste commerciële product voor de ambulanceregio Flevoland.

Brandweer beter in positie met wiskundig model

Hoe kan de brandweer zich nog beter positioneren in de regio? Als meerdere kazernes bijvoorbeeld bezig zijn met een brand, waar moeten de voertuigen van de overige kazernes dan heen voor een optimale dekking? Om antwoord te geven op deze – en vele andere – vragen heeft de brandweer de handen ineengeslagen met het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam en de Technische Universiteit Delft.

Oproep tot nominaties Van Wijngaarden Award 2016

Het Centrum Wiskunde & Informatica kent iedere vijf jaar de Van Wijngaarden Award toe aan een wiskundige en een informaticus van bijzondere betekenis. Van hen is tenminste één een vrouw. In 2016 – het honderdste geboortejaar van Van Wijngaarden – gebeurt dit opnieuw.

Document Actions