Nieuws

Dutch Site News

Lezing Edsger Dijkstra op CWI

Op dinsdag 10 oktober zal emeritus hoogleraar Prof.dr. Edsger Dijkstra een lezing geven op het CWI. Dijkstra is wereldberoemd geworden door zijn bijdragen aan de informatica, met name met zijn ideeën over gestructureerd programmeren. Deze ideeën worden inmiddels in vrijwel alle programmeertalen toegepast. De lezing van Dijkstra is getiteld: 'On avoiding avoidable case analyses'. Deze begint om 16.00 uur op het CWI, Kruislaan 413 te Amsterdam.

CWI eerste gigabit ethernet-aansluiting op SURFnet

Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) in Amsterdam is op 8 augustus overgegaan op een gigabit ethernet-aansluiting op SURFnet. Het CWI is daarmee de eerste klant van SURFnet die op deze zeer snelle manier toegang krijgt tot de SURFnet backbone, SURFnet4. Volgend jaar zal SURFnet, in het kader van het GigaPort project, SURFnet5 in gebruik nemen, dat een capaciteit zal hebben van 80 Gbit/s. Het CWI is hier nu klaar voor en zal met de nieuwe 'oprit' optimaal van de GigaPort-snelweg kunnen profiteren.

(Ex-) CWI-ers goed vertegenwoordigd in Top-50 van Nederlandse informatici

Uit de door het Japanse Nec Research Institute (http://citeseer.nj.nc.com/cs) gegenereerde lijst van meest geciteerde Informatici heeft Frits Vaandrager (ex-CWI) in de Automatisering Gids een lijst van Neerlands meest geciteerde informatici geëxtraheerd, waarin veel CWI-ers en ex-CWI-ers voorkomen  Deze lijst bevatte een aantal fouten. In een volgend nummer van de AG zal Vaandrager een verbeterde lijst publiceren. Hieronder een lijst van top-(ex-)CWI-ers in de informatica.

Koninklijke onderscheiding voor Piet Beertema

Aan onze collega Piet Beertema is een koninklijke onderscheiding toegekend: Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Piet ontving deze hoge onderscheiding als erkenning voor zijn pionierswerk bij de ontwikkeling van Internet in Nederland en Europa. De onderscheiding werd op 9 juni uitgereikt door de Burgemeester van Haarlemmermeer tijdens een symposium in de Beurs van Berlage. Meer over de onderscheiding van Piet Beertema staat in de Volkskrant .

Document Actions