Nieuws

Dutch Site News

Best Presentation Award voor Spinque

Tijdens de Third Workshop on Exploiting Semantic Annotations for Information Retrieval (ESAIR 2010) hebben Arjen de Vries, Wouter Alink en Roberto Cornacchia van Spinque en het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam de eerste prijs gewonnen voor hun 'Search b

Europees project start onderzoek naar nieuwe kwantumtoepassingen

Op 1 oktober gaat het Europese onderzoeksproject Quantum Computer Science (QCS) van start, waarin een Europees consortium zich zal richten op onderzoek naar toepassingen van kwantummechanische informatica. Het consortium staat onder leiding van Andris Ambainis van de universiteit van Riga (Letland) en bestaat uit acht Europese onderzoeksinstituten* waaronder het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI).

Neelie Kroes prijst iNEM4U project

Neelie Kroes, eurocommissaris voor de Digitale Agenda, prees onlangs het iNEM4U (Interactive Networked Experiences in Multimedia for You ) project in een videoboodschap tijdens de slotbijeenkomst van het onderzoeksproject.

Grenzen van chromatisch getal verbeterd

Onderzoeker Fernando de Oliveira Filho van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam verbeterde de ondergrenzen van het chromatisch getal. Hij promoveerde op 1 december op zijn proefschrift 'New Bounds for Geometric Packing and Coloring via Harmonic Analysis and Optimization'.

Wiskunde draagt bij aan betere biologische modellen

Met rationele systemen uit de wiskunde kunnen verschijnselen uit de levenswetenschappen, economie, natuurkunde en techniek worden beschreven. Promovenda Jana Nemcová van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam leverde een bijdrage aan de theorievorming over deze systemen in haar proefschrift 'Rational Systems in Control and System Theory'.

Document Actions