Tijs van der Storm benoemd aan Rijksuniversiteit Groningen

Publication date: 29-08-2016

Tijs van der Storm is benoemd als hoogleraar Software Engineering aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het is een deeltijdaanstelling per 1 september 2016 die Van der Storm zal combineren met zijn positie als onderzoeker in de Software Analysis and Transformation (SWAT) groep bij het CWI.

Van der Storm onderzoekt de evolueerbaarheid van software. Huidige softwaresystemen worden steeds groter, waardoor ze lastig te onderhouden zijn. Domeinspecifieke programmeertalen (DSLs) maken het mogelijk om softwareontwikkeling abstracter te maken waardoor deze makkelijker te begrijpen en aan te passen is. Van der Storm onderzoekt het bouwen, combineren en evolueren van DSLs. Hij is één van de ontwerpers van Rascal, een DSL voor metaprogrammeren, en van Ensō, een modelgedreven framework voor programmeren. Aan de RUG zal Van der Storm werken aan modulaire technieken voor het ontwikkelen van DSLs en het verbeteren van de programmeeromgeving van DSLS door het toepassen van technieken voor live programmeren.

Tijs van der Storm promoveerde bij het CWI in 2007, en werd daarna onderzoeker in de SWAT-groep. Hij is actief in de software engineering- en programmeertalencommunity en is een veelgevraagd spreker op (intern)nationale conferenties. Van der Storm heeft ook een Master of Arts-diploma in de literaire theorie.

 

Afbeelding: UvA