CWI werkt aan innovatie

Publication date: 02-10-2012

CWI in Bedrijf

Op vrijdagmiddag 5 oktober organiseert het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) op het Science Park Amsterdam 'CWI in Bedrijf 2012', een inspirerend netwerkevenement voor de topsectoren Energie, Creatieve Industrie, Logistiek en Life Sciences waar bedrijfsleven en wetenschap elkaar ontmoeten. Vooraanstaande sprekers uit onderzoek en bedrijfsleven geven hun visie op de stand van de wetenschap en op de match-makingmarkt kunnen bezoekers met topwiskundigen en –informatici van gedachten wisselen over specifieke bedrijfsvraagstukken.

Tot de sprekers behoort oud-SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan, die zijn visie geeft op de vraag of Nederland in 2020 tot de top-5 van kenniseconomieën zal behoren. Daarnaast spreken Peter Molengraaf (Alliander), Carlo van de Weijer (TomTom), Jacob de Vlieg (eScience Center) en Michiel Buitelaar (Sanoma) over de groeiende rol van wiskunde en informatica in respectievelijk energie, logistiek, levenswetenschappen en creatieve industrie. Op de matchmaking-markt zijn onderzoeksdemonstraties te zien van onder andere smart energy systems, dynamische planningsmethoden, interactieve televisie, simulaties voor medicijnonderzoek, en een unieke opstelling die de mogelijkheden om kunst te maken met schaduw oprekt tot drie dimensies.

Het CWI heeft een lange traditie van samenwerking met commerciële en maatschappelijke partners. Het instituut rekende ooit de Deltawerken en de vleugel van de Fokker Friendship door en ontwikkelde enkele jaren geleden de dienstregeling voor de NS.  Het CWI werkt regelmatig samen met grote bedrijven om hun complexe softwaresystemen te doorgronden en werkt aan het optimaliseren van onder andere de ambulanceplanning in de regio Amsterdam. Succesvolle spin-off bedrijven zijn bijvoorbeeld de Software Improvement Group, VectorWise en MonetDB.

Meer informatie: www.cwi.nl/inbedrijf2012