Best paper voor Lei Liu, Jean-Bernard Martens en Robert van Liere

Tijdens de vijfde editie van het IEEE symposium voor 3D gebruikersinterfaces (3DUI 2010) in Waltham, Massachusetts in Amerika, hebben Lei Liu (promovendus student CWI), Jean-Bernard Martens (professor van de TU/e) en Robert van Liere (Professor CWI) op 21 maart een Best Paper Award gewonnen. De titel van hun paper was: “Revisiting Path Steering for 3D Manipulation Tasks”.

Publication date: 19-04-2010Tijdens de vijfde editie van het IEEE symposium voor 3D gebruikersinterfaces (3DUI 2010) in Waltham, Massachusetts in Amerika, hebben Lei Liu (promovendus student CWI), Jean-Bernard Martens (professor van de TU/e) en Robert van Liere (Professor CWI) op 21 maart een Best Paper Award gewonnen. De titel van hun paper was: “Revisiting Path Steering for 3D Manipulation Tasks”.

In totaal zijn er 60 artikelen ingezonden. Van de negen geaccepteerde artikelen werd die van Liu, Martens en Van Liere unaniem door de jury gekozen. Onderdeel van de prijs is het schrijven van een uitgebreid artikel over het onderzoek in het ‘International Journal of Human-Computer Studies’ (IJHCS).

Liu’s onderzoek is gericht op het modelleren van een 3D interactietaken; in dit geval die van het schetsen van paden door een 3D ruimte. Met behulp van zulke modellen kan er meer begrip  en inzicht worden verkregen in de effectiviteit van interactietaken. Resultaten van het onderzoek kunnen worden gebruikt voor het ontwerpen van interactieve technieken in medische toepassingen (zoals bijvoorbeeld het schetsen van paden door bloedvaten) of in tekenpakketten (zoals bijvoorbeeld het tekenen van een kromme in een 3D ruimte).

Tijdens het IEEE symposium was er ruimte voor kennisuitwisseling en discussie tussen de industrie en wetenschappelijke onderzoekers van diverse 3D onderzoeksvelden en toepassingen op dit gebied.

Meer informatie:

http://conferences.computer.org/3dui/3dui2010/index.html