Ingres en CWI spin-off VectorWise kondigen grote prestatieverbetering databases aan

Ingres Corporation, een toonaangevend open-source databasemanagement bedrijf, heeft op 29 juli de samenwerking tussen Ingres en VectorWise aangekondigd. VectorWise is een spin-off van de databasegroep van het CWI in Amsterdam.

Publication date: 30-07-2009


Ingres Corporation, een toonaangevend open-source databasemanagement bedrijf, heeft op 29 juli de samenwerking tussen Ingres en VectorWise aangekondigd. VectorWise is een spin-off van de databasegroep van het CWI in Amsterdam. Het Ingres VectorWise Project werkt ook samen met Intel, de marktleider op het gebied van computerhardware. VectorWise ontwierp de eerste database-engine die de mogelijkheden van moderne computerhardware volledig benut.

Deze geavanceerde databasetechnologie stelt industriële ontwikkelaars in staat om ten volle te profiteren van de vooruitgang in processor- en storage-hardware. Het resultaat van het project mag een voorloper genoemd worden van de volgende generatie databasetechnologieën en bedrijfssoftware. Bedrijven kunnen hiermee hun huidige databases tegen beperkte kosten managen of opschalen. Het project maakt het bedrijven ook mogelijk om data-analyses te doen die voorheen niet mogelijk waren. De eerste resultaten laten zien dat het Ingres-VectorWiseproject de prestaties met een factor tien of meer verbetert.

VectorWise is de nieuwste aanwinst op de lange lijst startende ondernemingen die ontstaan zijn uit het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam. De traditie van op onderzoek gebaseerde spin-offs is in lijn met het CWI-beleid om resultaten van fundamenteel onderzoek in te zetten voor de samenleving.

 

Meer informatie:
het persbericht van Ingres en VectorWise

Foto: Shutterstock