Nieuwe website

Het CWI heeft een nieuwe website met cms. De site gaat uit van de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo. De inhoud is grotendeels aangepast en vernieuwd. De komende tijd wordt er verder gewerkt aan de verdere invulling.

Twintig jaar geleden maakte het CWI de eerste internetverbinding van Europa en, hoewel er in de loop der jaren vele aanpassingen zijn geweest, is er voor het eerst een compleet nieuwe aanpak gekozen en is de site geheel tweetalig.

De inhoud zal zo spoedig mogelijk uitgroeien met meer onderzoeksprojecten en profielen van CWI-wetenschappers en meer interactieve onderdelen. De meeste informatie van de oude website zal voorlopig beschikbaar blijven door het woord 'old' toe te voegen.

De nieuwe website luidt ook de nieuwe huisstijl van het CWI in, die de komende maanden op andere communicatie-uitingen zal verschijnen.

Dankzij het CWI werd Nederland in april 1986 het eerste land ter wereld dat een eigen 'top level' landendomeinnaam kreeg: .NL. En in november 1988 was het CWI de eerste organisatie buiten Amerika die toegang kreeg tot het Amerikaanse NSFnet, de voorloper van internet. Die eerste toegang betekende de introductie van internet in Europa. Diverse medewerkers van het CWI, waaronder met name Piet Beertema, hebben een cruciale rol gespeeld bij deze ontwikkelingen.