Krysztof R. Apt benoemd tot CWI Fellow

Met vreugde melden we dat Krzysztof R. Apt benoemd is tot CWI Fellow op 1 april 2008. Deze titel wordt gegeven aan markante leden van CWI's onderzoeksstaf. Het geeft hen volle vrijheid in onderzoek. Apt heeft een uitstekende staat van dienst. Op het CWI zit hij in de onderzoeksgroep Algorithms, Combinatorics and Optimization. Daarnaast is hij professor bij het Institute of Logic, Language and Computation van de Universiteit van Amsterdam. In 2006 is hij benoemd tot lid van de Academia Europæa. Ook is hij oprichter en hoofdredacteur van ACM Transactions in Computational Logic.

Met vreugde melden we dat Krzysztof R. Apt benoemd is tot CWI Fellow op 1 april 2008. Deze titel wordt gegeven aan markante leden van CWI's onderzoeksstaf. Het geeft hen volle vrijheid in onderzoek. Apt heeft een uitstekende staat van dienst. Op het CWI zit hij in de onderzoeksgroep Algorithms, Combinatorics and Optimization. Daarnaast is hij professor bij het Institute of Logic, Language and Computation van de Universiteit van Amsterdam. In 2006 is hij benoemd tot lid van de Academia Europæa. Ook is hij oprichter en hoofdredacteur van ACM Transactions in Computational Logic. Apt publiceerde vier boeken en meerdere artikelen in wetenschappelijke tijdschriften, over informatica, logica en, meer recent, over speltheorie.

Het onderzoek van Krzyzstof Apt verdient brede aandacht. Ter ere van zijn aanstelling organiseert het CWI een symposium over speltheorie op 27 mei 2008. Uitgenodigde sprekers op deze Game Theory Day at CWI zijn Christos Papadimitriou (universiteit van Californië, Berkeley) en Dov Samet (Universiteit van Tel Aviv).