Jeroen Wackers wint Best PhD Thesis 2007

Het doet het CWI en BRICKS (Basic Research in Informatics for Creating the Knowledge Society) veel plezier om aan te kondigen dat Jeroen Wackers een van de winnaars is van de ECCOMAS Award voor het beste proefschrift van 2007. De European Community on Computational Methods in Applied Sciences (ECCOMAS) verstrekt voor de zesde maal de Award om jonge wetenschappers die kortgeleden hun proefschrift hebben afgerond in het vakgebied van Computational Methods in Applied Sciences and Engineering te onderscheiden.

Het doet het CWI en BRICKS (Basic Research in Informatics for Creating the Knowledge Society) veel plezier om aan te kondigen dat Jeroen Wackers een van de winnaars is van de ECCOMAS Award voor het beste proefschrift van 2007. De European Community on Computational Methods in Applied Sciences (ECCOMAS) verstrekt voor de zesde maal de Award om jonge wetenschappers die kortgeleden hun proefschrift hebben afgerond in het vakgebied van Computational Methods in Applied Sciences and Engineering te onderscheiden. Het doel van de Award is om de voortreffelijke presentaties van twee jonge mensen die aan het begin staan van hun wetenschappelijke carrière te benadrukken. Jeroen Wackers ontvangt een Award document en een bedrag van 2000 euro. Ook is hij uitgenodigd om zijn onderzoek te presenteren op het gezamenlijke evenement van het achtste World Congress on Computational Mechanics (WCCM8) en het vijfde European Congress on Computational Methods in Applied Sciences and Engineering (ECCOMAS 2008) in Venetië, Italië, van 30 juni - 4 juli 2008.

Op 5 november 2007 ontving Jeroen Wackers zijn PhD diploma cum laude aan de Technische Universiteit Delft. De commissie oordeelde dat zijn onderzoek zeer innovatief en van superieure kwaliteit is. Zijn proefschrift is getiteld Surface Capturing and Multigrid for Steady Free-Surface Water Flows.

Op het CWI was Jeroen Wackers verbonden aan de onderzoeksgroep Scientific Computing and Control Theory. Zijn werk werd gefinancierd door het Bsik BRICKS programma. Prof.dr.ir. Barry Koren was zijn promotor. Jeroen Wackers zet zijn onderzoek voort als postdoc aan de Ecole Centrale de Nantes in Frankrijk.