ERCIM nieuwe Europese gastheer voor W3C

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft een overeenkomst bereikt met ERCIM, het European Research Consortium for Informatics and Mathematics. Met ingang van 1 januari 2003 zal ERCIM de nieuwe 'W3C European Host' worden. ERCIM wordt hiermee het fysieke hoofdkantoor van W3C in Europa. Het doel van de verandering is het versterken van onderzoeksrelaties binnen Europa en het verbeteren van webtechnologie-ontwikkeling.

Publication date: 03-12-2002

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft een overeenkomst bereikt met ERCIM, het European Research Consortium for Informatics and Mathematics. Met ingang van 1 januari 2003 zal ERCIM de nieuwe 'W3C European Host' worden. ERCIM wordt hiermee het fysieke hoofdkantoor van W3C in Europa. Het doel van de verandering is het versterken van onderzoeksrelaties binnen Europa en het verbeteren van webtechnologie-ontwikkeling. ERCIM heeft momenteel leden in zestien Europese landen, waaronder het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) in Amsterdam.

ERCIM is in 1989 opgericht door GMD (Duitsland), INRIA (Frankrijk) en het CWI (Nederland). Inmiddels omvat ERCIM meer dan 10000 Europese onderzoekers in de informatica en toegepaste wiskunde. De huidige president is Gerard van Oortmerssen, (tot 1 mei 2003) directeur van het CWI. Het regionale kantoor van W3C voor de Benelux is sinds 1998 op het CWI gehuisvest.

Voor meer informatie, zie het originele persbericht van W3C en ERCIM (Nederlandstalig) en de testimonials.
Overige URLs: www.ercim.org, www.w3.org, www.cwi.nl en www.w3c.nl.