Nieuws

Dutch Site News

Technologie om onze democratie te beschermen

Desinformatie is slechts een van de vele problemen waarmee we te maken krijgen door de opkomst van kunstmatige intelligentie. Technologie heeft een ongekende impact op onze democratie. Daarom zijn het CWI, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam een AI, Media & Democracy Lab gestart.

Nieuwe inzichten in populaire optimalisatiemethoden

Het veelgebruikte simplex-algoritme (1947) is een van de algoritmen die in de praktijk goed werken, terwijl dit volgens de theorie niet altijd mogelijk zou moeten zijn. Sophie Huiberts (CWI) en haar collega's vonden nieuwe theoretische oplossingen voor al lang openstaande problemen in dit vakgebied.

Energiezuinige AI detecteert hartafwijkingen

Wiskundige doorbraak van Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) laat neuromorfe chip hartafwijkingen, spraak en handgebaren tot duizendmaal energiezuiniger herkennen. Zulke energiezuinige AI-chips zijn ideaal voor draagbare en mobiele toepassingen.

In Memoriam Constance van Eeden (1927 – 2021)

Op 21 september 2021 is voormalig CWI-wetenschapper Constance van Eeden overleden. Zij was een van de eerste vrouwelijke wetenschappers van het Mathematisch Centrum (nu CWI) en een wereldberoemde onderzoeker in de statistiek. Ter ere van haar zal CWI in 2022 het Constance van Eeden PhD Fellowship-programma opzetten voor getalenteerde vrouwelijke promovendi.

Managementteam CWI bezoekt Universiteit Twente

Op 31 augustus bezocht CWI's managementteam de Faculteit EEMCS van de Universiteit Twente, als deel van een serie bezoeken aan bètafaculteiten. Mede op basis van deze bezoeken zal het MT van CWI de strategische koers van CWI aanscherpen.

Document Actions